16 oktober 2019

Brunswick Real Estate Ventures lanserar Europabolag

Brunswick Real Estates Ventures har lanserat ett dedikerat Europabolag, Europi Property Group AB, tidigare i September. Satsningen kommer efter flertalet framgångrika investeringar i Spanien, Belgien och Storbrittanien de senaste fem åren, som hittils har gjorts i separata bolag och finansierats individuellt. Det nya bolaget, Europi, kommer leda framtida opportunistiska investeringar inom Europa och arbeta vidare med lokala förvaltningspartners i olika geografier. Till skillnad från en traditionell fond är Europi ett ordinärt aktiebolag med dedikerat kapital, vilket ger en mer kostnadseffektiv företags- och kapitalstruktur.

För att leda satsningen har Brunswick anställt Jonathan Willén som Europis VD. Jonathan ansluter från Blackstone i London, där han var Principal i deras europeiska fastighetsgrupp, och har bred erfarenhet inom olika fastighetssegment och marknader. Jonathan började sin karriär inom bankväsendet i London 2009 och bygger vidare på ett brett industrinätverk och lång erfarenhet inom fastighetsbranchen. Europis ledningsgrupp kommer vara baserad i London och Jonathan kommenterar följande om det nya bolaget: ”Det är fantastiskt spännande att starta Europi och vi har alla förutsättningar för att skapa ett riktigt framgångsrikt Europabolag. Vi är redan i full gång med en stor transaktions-pipeline runt om i Europa, som vi arbetar på tillsammans med erfarna lokala partners”.

Willem De Geer, CEO för Brunswick Ventures och aktiv styrelseordförande i Europi, har lett Brunswicks Europatransaktioner hittils och varit ledande i uppsättningen av Europi. Willem kommenterar ”Vi fortsätter att se mycket intressanta affärer runt om i Europa.  Att fortsätta jobba med lokala partners, fokusera på de marknader som är mest spännande (just nu t.ex. London) och bygga ett fastighetsbolag med en mycket duktig VD passar vår investeringsfilosofi mycket väl.”

Europi i korthet

Vårt uppdrag

Vi investerar dedikerat kapital i value-add och opportunistiska fastighetsaffärer i Europa

Förvärv av högkvalitativa fastigheter i bra lägen och till lägre priser än byggkostnad
Vår kultur

Hållbara fastighetsinvesteringar

Social och miljömässig hållbarhet är del av våra kärnvärderingar och investeringsstrategi – vi förbättrar omgivningen genom att förädla vårt fastighetsbestånd och förbättra lokala samhällen
Vår bakgrund

Bevisat track-record med institutionell erfarenhet

Grundarna av EPG har lång erfarenhet av fastighetsinvesteringar - de bygger vidare på ett framgångsrikt track-record och många års institutionell erfarenhet från världsledande företag
Vår strategi

Vi skapar mervärde genom aktiv fastighetsförvaltning

Vi skapar mervärde för våra aktieägare, och de lokala omgivningarna där vi investerar, genom ett aktivt förvaltande och förädlande av vårt fastighetsbestånd.

Europi Property Group är ett fastighetsbolag med kontor i London och Stockholm som investerar i value-add och opportunistiska affärer inom Europa. Bolaget grundades 2019 av före detta Blackstone executive Jonathan Willén och Brunswick Real Estate Ventures, en marknadsledande fastighetsinvesterare och fondförvaltare i Norden. EPG investerar tillsammans med lokala partners och skapar mervärde för både aktieägare och omgivning genom aktiv förvaltning och förädlande av sitt bestånd. EPG är en ansvarsfull hyresvärd och arbetsgivare som värnar om hållbarhet och miljö.

London

6 Albemarle Street
London W1S 4BY
United Kingdom
info@europi.se

Stockholm

Jakobsgatan 6
111 52 Stockholm
Sverige
info@europi.se

Låt oss hålla kontakten

Ja, jag godkänner att Europi sparar mina uppgifter

Personlig integritet

Europi Property Group delar inte dina uppgifter med tredje parter