25 maj 2020

Europi Property Group har förvärvat en 12,3% andel i det noterade polska fastighetsbolaget Capital Park S.A.

Europi Property Group (’EPG’ eller ’Europi’) har förvärvat en 12,3% andel i Capital Park S.A.; ett marknadsledande fastighetsbolag som utvecklar högkvalitativa kontor och innerstadsprojekt i främst Warszawa.

Investeringen ger EPG exponering mot Capital Parks befintliga, högkvalitativa, fastighetsportfölj och dess framstående plattform med erfaren ledningsgrupp och bevisad förmåga att skapa mervärde genom projektutveckling. Capital Park befinner sig i den sista utvecklingsetappen av sitt flaggskeppsprojekt ’Norblin’, som är ett före detta industriområde på 2 hektar i Warszawas centrala Wola-distrikt. Området genomgår en förvandling till en unik innerstadsdestination med över 65 000 kvm uthyrbar yta, huvudsakligen kontor. Norblin, som planeras vara färdigställt Q2 2021, visar Capital Parks styrka och imponerande förmåga inom projektutveckling och innerstadsdestinationer. Projektet är till större del redan uthyrt, och efterfrågan har visat sig vara extremt stark trots det rådande marknadsläget.

EPG har följt Capital Park sedan slutet av 2019 och tillfället att investera uppstod på grund av det oroliga marknadsläget i mars, vilket möjliggjorde förvärvet på en attraktiv substansvärdesrabatt. Capital Park kontrolleras av den likasinnade riskkapitalgruppen Madison International Realty, som äger 66% av bolaget och köpte sin andel från Patron Capital ifjol. Capital Park har varit en ledande aktör på den polska fastighetsmarknaden sedan 2003 och börsnoterades på Warsawa Stock Exchange 2013.

Genom investeringen i Capital Park gör EPG debut i Polen, ett av de länder som bolaget tror starkt på. EPGs förmåga att kunna investera inte bara inom olika sektorer och geografier, utan även i börsnoterade bolag såväl som i individuella fastigheter, visar dess mångsidighet att kunna komma åt de mest attraktiva fastighetsaffärerna över ett brett spektrum av möjligheter. Dessutom ger EPGs investering i Capital Park en språngbräda för ytterligare tillväxt i Polen, en attraktiv marknad med en spännande investeringsdynamik.

Jonathan Willén, VD för Europi Property Group, kommenterar:

”Vi är väldigt exalterade över vår investering i Capital Park som ger oss tillgång till en av de marknadsledande fastighetsaktörerna i Polen och dess högkvalitativa portfölj, speciellt det unika innerstadsprojektet Norblin. Norblin är ett av de mest imponerande och dynamiska fastighetsprojekten i Warszawa och kommer att skapa en ny troféfastighet i ett utmärkt centralt läge. Capital Parks erfarna ledningsgrupp och långa meritlista inom projektutveckling skiljer bolaget åt från sina konkurrenter. Dess förmåga att leverera ett projekt som Norblin bevisar vilken enorm kapacitet och förmåga som finns i bolaget.

Polen är ett av de länder vi gillar mest i Europa på grund av dess bakomliggande ekonomiska tillväxttrender och demografiska utveckling, samt fortsatta höga intresse bland internationella investerare. Landet har snabbt och effektivt bemött Covid-19 pandemin, och vi tror att Polen kommer komma starkt tillbaka från det rådande marknadsläget.

Vi fortsätter att utvärdera ytterligare investeringsmöjligheter i Polen och vi är extremt nöjda med att ha Capital Park som samarbetspart – en av landets mest erfarna fastighetsaktörer. Vi ser fram emot att arbeta med Capital Park (och Madison) kring dess befintliga portfölj och även att selektivt förvärva ytterligare fastigheter när rätt möjligheter ges.

EPG är oerhört väl positionerat för att ta nytta av möjligheter som dyker upp till följd av den nuvarande krisen, och vi utvärderar kontinuerligt förvärvsmöjligheter i de marknader vi tror på. Även om det sannolikt kommer ta ytterligare lite tid innan konjukturen vänder, börjar vi redan nu se intressanta möjligheter sakta dyka upp och vi är fokuserade på att hitta de bästa riskjusterade investeringarna för våra aktieägare. ”

Norblin, Capital Parks unika innerstadsprojekt i Warsawas Wola distrikt

Läs mer om Capital Park

Europi i korthet

Vårt uppdrag

Vi investerar dedikerat kapital i value-add och opportunistiska fastighetsaffärer i Europa

Förvärv av högkvalitativa fastigheter i bra lägen och till lägre priser än byggkostnad
Vår kultur

Hållbara fastighetsinvesteringar

Social och miljömässig hållbarhet är del av våra kärnvärderingar och investeringsstrategi – vi förbättrar omgivningen genom att förädla vårt fastighetsbestånd och förbättra lokala samhällen
Vår bakgrund

Bevisat track-record med institutionell erfarenhet

Grundarna av EPG har lång erfarenhet av fastighetsinvesteringar - de bygger vidare på ett framgångsrikt track-record och många års institutionell erfarenhet från världsledande företag
Vår strategi

Vi skapar mervärde genom aktiv fastighetsförvaltning

Vi skapar mervärde för våra aktieägare, och de lokala omgivningarna där vi investerar, genom ett aktivt förvaltande och förädlande av vårt fastighetsbestånd.

Europi Property Group är ett fastighetsbolag med kontor i London och Stockholm som investerar i value-add och opportunistiska affärer inom Europa. Bolaget grundades 2019 av före detta Blackstone executive Jonathan Willén och Brunswick Real Estate Ventures, en marknadsledande fastighetsinvesterare och fondförvaltare i Norden. EPG investerar tillsammans med lokala partners och skapar mervärde för både aktieägare och omgivning genom aktiv förvaltning och förädlande av sitt bestånd. EPG är en ansvarsfull hyresvärd och arbetsgivare som värnar om hållbarhet och miljö.

London

6 Albemarle Street
London W1S 4BY
United Kingdom
info@europi.se

Stockholm

Jakobsgatan 6
111 52 Stockholm
Sverige
info@europi.se

Låt oss hålla kontakten

Ja, jag godkänner att Europi sparar mina uppgifter

Personlig integritet

Europi Property Group delar inte dina uppgifter med tredje parter