10 november 2020

Europi Property Group har förvärvat en 3.25% andel i ’RDI REIT’, ett ledande noterat fastighetsbolag i U.K.

Europi Property Group (’EPG’ eller ’Europi’) har förvärvat 3,25% av aktierna i RDI, ett diversifierat fastighetsbolag i Storbritannien med en portfölj av högkvalitativa befintliga tillgångar och utvecklingsprojekt.

Investeringen ger EPG exponering mot RDIs befintliga högkvalitativa kontors-, distributions- och industrifastigheter och dess framstående plattform med erfaren ledningsgrupp. Bolagets aktiekurs har handlats på en djup rabatt mot dess substansvärde sedan utbrottet av Covid-19. I juni förvärvade Starwood Capital Group (”Starwood”) en 29,54% andel i RDI från dess tidigare största aktieägare Redefine Properties.

EPGs andel i RDI ger debutinträde till Storbritannien, en av Europis fokusmarknader. EPG’s möjlighet att kunna investera inte bara i olika sektorer och geografier, utan även i både noterade och onoterade tillgångar, visar dess mångsidighet att komma åt den mest attraktiva risk-justerade avkastningen över ett brett spektrum av möjligheter.

Jonathan Willén, VD för Europi Property Group, kommenterar:

”Vi är väldigt nöjda med vårt förvärv i RDI där vi får exponering mot dess befintliga högkvalitativa portfölj och marknadsledande plattform. Utbrottet av Covid-19 skapade stor dissonans mellan aktiekurser och substansvärden för några av de diversifierade fastighetsbolagen, vilket gav oss ett utmärkt tillfälle att göra förvärv på fundamentalt attraktiva värderingar. Allteftersom bolaget förädlar sin strategi och portfölj med vägledning av dess största aktieägare Starwood, är vi övertygade om att bolaget kommer generera mycket attraktiv riskjusterad avkastning för sina aktieägare.

Företagets senaste försäljningar av handelsfastigheter i både Storbritannien och Tyskland, dess nya ledarskap under Stephen Oakenfull och dess mer defensiva kapitalstruktur med endast 32,6% LTV (och £240m redo att användas till nya affärer), pekar tillsammans på ett väldigt attraktivt ’case’ som på nuvarande aktiekurs representerar c40% rabatt mot substansvärde.

Storbritannien är en av våra fokusmarknader av flera anledningar, bl.a. på grund av dess fortsatt robusta intresse från internationella investorer och likvida kapitalmarknader. När vi fortsätter att utvärdera investeringsmöjligheter i Storbritannien är vi mycket nöjda med att ha investerat i en av landets ledande diversifierade fastighetsplattformar.”

För ytterligare information vänligen gå till:
https://www.rdireit.com/home

Europi i korthet

Vårt uppdrag

Vi investerar dedikerat kapital i value-add och opportunistiska fastighetsaffärer i Europa

Förvärv av högkvalitativa fastigheter i bra lägen och till lägre priser än byggkostnad
Vår kultur

Hållbara fastighetsinvesteringar

Social och miljömässig hållbarhet är del av våra kärnvärderingar och investeringsstrategi – vi förbättrar omgivningen genom att förädla vårt fastighetsbestånd och förbättra lokala samhällen
Vår bakgrund

Bevisat track-record med institutionell erfarenhet

Grundarna av EPG har lång erfarenhet av fastighetsinvesteringar - de bygger vidare på ett framgångsrikt track-record och många års institutionell erfarenhet från världsledande företag
Vår strategi

Vi skapar mervärde genom aktiv fastighetsförvaltning

Vi skapar mervärde för våra aktieägare, och de lokala omgivningarna där vi investerar, genom ett aktivt förvaltande och förädlande av vårt fastighetsbestånd.

Europi Property Group är ett fastighetsbolag med kontor i London och Stockholm som investerar i value-add och opportunistiska affärer inom Europa. Bolaget grundades 2019 av före detta Blackstone executive Jonathan Willén och Brunswick Real Estate Ventures, en marknadsledande fastighetsinvesterare och fondförvaltare i Norden. EPG investerar tillsammans med lokala partners och skapar mervärde för både aktieägare och omgivning genom aktiv förvaltning och förädlande av sitt bestånd. EPG är en ansvarsfull hyresvärd och arbetsgivare som värnar om hållbarhet och miljö.

London

6 Albemarle Street
London W1S 4BY
United Kingdom
info@europi.se

Stockholm

Jakobsgatan 6
111 52 Stockholm
Sverige
info@europi.se

Låt oss hålla kontakten

Ja, jag godkänner att Europi sparar mina uppgifter

Personlig integritet

Europi Property Group delar inte dina uppgifter med tredje parter