Personerna bakom Europi

Team

Jonathan är VD och Medgrundare av Europi. Han har tidigare varit Principal i Blackstones Private Equity-grupp för fastigheter (sedan 2015). Före Blackstone var Jonathan Senior Associate på Goldman Sachs och Analyst på Morgan Stanley med fokus på strukturering av cross-asset derivat och client trading. Jonathan har en BSc i Economics med First Class Honours från London School of Economics & Political Science och en Master (MDesS) i Real Estate & the Built Environment från Harvard University GSD. Han är en aktiv medlem av Harvard Alumni Real Estate Board och sitter även i styrelsen för Capital Park SA i Polen.

Jonathan Willén

VD

Emmeli har varit CFO & Company Secretary för Europi sedan bolaget grundades. Utöver Europi är Emmeli styrelseledamot i AVY Finans, ett PropTech-bolag som digitaliserar bostadsfastigheter. Innan Europi har Emmeli Emmeli arbetat i 14 år med att bygga företag inom tech- och fastighetsbranschen. Emmeli har studerat Finance and Management på Stockholms universitet.

Emmeli Höglund

CFO & COMPANY SECRETARY

Jonas är Investment Director på Europi och har arbetat på bolaget sedan det grundades. Innan Jonas började på Europi arbetade han på Bank of America Merrill Lynchs Investment Banking-avdelning för fastigheter inom EMEA i London (sedan 2017). Tidigare arbetade Jonas i Deutsche Banks M&A- och Corporate Finance-team i Frankfurt samt i Allianz Capital Partners team för direkta infrastrukturinvesteringar i München. Jonas har en BSc i General Management från EBS Universität für Wirtschaft und Recht.

Jonas Fink

INVESTMENT DIRECTOR

Arthur är Investment Manager på Europi och har arbetat på bolaget sedan det grundades. Innan Europi var Arthur Senior Underwriter & Loans Manager på Aspen Bridging Limited. Arthur började sin karriär på STJ Advisors, ett ledande oberoende ECM-rådgivningsföretag i Hongkong. Arthur har en BSc i International Management (China) with Chinese Language från SOAS University of London.

Arthur Cole-Fontayn

INVESTMENT MANAGER

Johan är Investment Manager på Europi och leder även den löpande affärsutvecklingen. Innan Europi arbetade Johan med bostadsfastigheter på Brunswick Real Estate Ventures och Hembla (tidigare ’D. Carnegie’). Dessförinnan var han Associate på Boston Consulting Group. Johan har en BSc och MSc i Accounting and Financial Management från Handelshögskolan i Stockholm.

Johan Hertervig

INVESTMENT MANAGER & BUSINESS DEVELOPMENT

James är Asset Management Director på Europi och arbetar nära lokala partners med att utveckla och skapa värde i investeringsportföljen. Innan han började på Europi arbetade James som Head of Asset Management för Elite Partners Capital, där han byggde upp den brittiska förvaltningsverksamheten. Där ingick förvaltningen av de cirka 150 brittiska fastigheter som innehas av Elite Commercial REIT, som är noterat i Singapore. Tidigare arbetade James som Asset Management Director – North på Telereal Trillium, det största privatägda fastighetsbolaget i Storbritannien. James har en BSc (Hons) i Land Management från University of Reading och kvalificerade sig som Chartered Surveyor (MRICS) 2004.

James Tootell

ASSET MANAGEMENT DIRECTOR

Ted är Corporate Finance Director på Europi. Innan Europi arbetade Ted som Head of Corporate Finance på CEG, en Londonbaserad privat fastighetsutvecklare och investerare. Före CEG arbetade Ted 5 år som investment professional på White Cloud Capital och Outsized Ventures, där han investerade tillväxtkapital i snabbväxande företag inom hälso- och sjukvård, konsument- och industriföretag i Europa och Sydostasien. Ted har en BCom Finance från McGill University, Montreal, Kanada.

Ted Wachtmeister

CORPORATE FINANCE DIRECTOR

Andrea är Investment Manager med fokus på PropTech-investeringar på Europi. Andrea är även styrelseledamot i Dibz, en plattform för bostadsköer. Före Europi har Andrea arbetat med utveckling av bostadsfastigheter och PropTech-investeringar på Brunswick Real Estate Ventures. Hon har också arbetat som Venture Capital Analyst på Northzone. Andrea har en BSc och MSc i Business and Management från Handelshögskolan i Stockholm.

Andrea Mattsson

INVESTMENT MANAGER PROPTECH

Dorottya är Finance Director på Europi. Innan hon började på Europi hade Dorottya arbetat på flera seniora ekonomiroller inom industrin och på revisionsbyråer i Irland och Storbritannien. Hon började sin karriär inom revision på en Big Four-revisionsbyrå och specialiserade sig senare på rådgivning inom finansiell rapportering. Dorottya är auktoriserad revisor och har en BSc i Commerce från University College Dublin.

 

Dorottya Kardos

FINANCE DIRECTOR

Ricardo är Group Financial Controller på Europi. Innan Europi arbetade Ricardo som Senior Financial Accountant på Himalaya Shipping och dessförinnan som Fleet Accountant Manager på Lomar Shipping. Ricardo är kvalificerad revisor och har en kandidatexamen i psykologi från Universidade Independente i Lissabon.

Ricardo Dourado

GROUP FINANCIAL CONTROLLER

Matilda är Executive Assistant & Office Manager på Europi. Innan Matilda började på Europi arbetade hon som Team Coordinator på internrevisionsavdelningen på Londonkontoret hos Hutchinson Whampoa, ett multinationellt konglomerat. Matilda har studerat geografi, film, sociologi och Media vid Santa Monica College.

Matilda Svenson

EXECUTIVE ASSISTANT & OFFICE MANAGER

Styrelse

Willem är medgrundare och styrelseordförande för Europi samt styrelseordförande för AVY Finans, ett PropTech-företag som digitaliserar bostadsfastigheter. Dessförinnan var Willem grundare och VD på Panopticon, ett mjukvaruföretag för datavisualisering. Willem har en examen från Handelshögskolan i Stockholm.

Willem De Geer

STYRELSEORDFÖRANDE

Jacob är ägare av och styrelseledamot i Bergsundet, en familjekoncern som är verksam inom långsiktig kommersiell fastighets- och bostadsutveckling i Sverige, tidigare även i Tyskland och Schweiz. Han är även styrelseledamot i Family Business Network, Sverige. Dessförinnan var Jacob Partner och Senior Vice President på Gylling Optima Batteries. Jacob har en BSc i Marketing and Finance från American College of Switzerland.

Jacob Ekman

STYRELSELEDAMOT

Pelayo är Executive Partner på Kefren Capital Real Estate och Managing Director på Kefren Capital, en global equity investerare. Pelayo har även varit styrelseordförande i Norfin Inversiones Inmobiliarias, ett spanskt dotterbolag till en portugisisk fastighetsfondförvaltare. Innan Pelayo började investera och förvalta fastighetsinvesteringar arbetade han för Citigroup som Director inom Commercial and Investment Banking. Pelayo tog examen i juridik och business vid ICADE E-3 och har en MBA från The Wharton School. Han var styrelseordförande för Alumni Board i 9 år och medlem av Whartons EMEA International Advisory Board i ytterligare 9 år, fram till 2020.

Pelayo Primo de Rivera y Oriol

STYRELSELEDAMOT

Vill du vara
med på vår resa?